KOMMENTAAR Kainestavad arvud: pimedad ja mahajäetud Ukraina linnad?

Copy
Pimendatud Harkivi linn 24. märtsil 2024. Isegi kõige optimistlikuma stsenaariumi korral on ukrainlastel ees iga päev vähemalt viis tundi pimeduses.
Pimendatud Harkivi linn 24. märtsil 2024. Isegi kõige optimistlikuma stsenaariumi korral on ukrainlastel ees iga päev vähemalt viis tundi pimeduses. Foto: Vjatšeslav Madijevskõi/ZUMA/SCANPIX

Eesoleval talvehooajal ei ole Ukrainal ekspertide sõnul elektrikatkestustest ja pimendustest mitte mingisugust pääsu. Venemaa sõjategevuses on kahjustada saanud või lõplikult hävinud 68 protsenti Ukraina sõjaeelsest energiatootmisvõimsusest ja -rajatistest.

Venemaa rünnakud Ukraina energiataristu pihta ei ole vähimalgi määral vähenenud, viimane suuremahuline rünnak toimus tänavu 26. augustil.

3. oktoobril võttis Moskva sihikule kaheksa Ukraina oblasti energiainfrastruktuuri, mis põhjustas ulatuslikke katkestusi nii energiaga varustatuses kui ka raudteeliikluses. Septembrist sai väidetavalt esimene kuu pärast Venemaa täiemahulist sissetungi Ukrainasse, mil Venemaa saatis Ukraina pihta iga päev keskmiselt kuni 44 Shahedi drooni. See oli rohkem kui 300 drooni ainuüksi viimase nädala jooksul, mil lisaks droonidele rünnati Ukrainat 40 raketi ja ligi 900 pommiga.

Tagasi üles