VIDEOD Krimmis viiendat päeva lõõmavas naftaterminalis toimusid võimsad plahvatused (3)

Copy
Satelliitpilt okupeeritud Krimmis Feodossijas põlevast naftaterminalist 8. oktoobril 2024. aastal.
Satelliitpilt okupeeritud Krimmis Feodossijas põlevast naftaterminalist 8. oktoobril 2024. aastal. Foto: Planet Labs Inc / Reuters / Scanpix

Venemaa okupeeritud Krimmis Feodossijas puhkes eile hilisõhtul naftaterminalis kaks suurt tulekahju, vahendab The Kyiv Independent. Naftaterminalis lõõmab Ukraina rünnaku tõttu juba viiendat päeva suur tulekahju.

Kohalike Telegrami kanalite väitel puhkes intensiivne tulekahju umbes kell 21 õhtul. Tulekahju oli piisavalt suur, et seda võis näha kõigist linnaosadest.

Kohalikud elanikud teatasid ka, et kell 23.10 puhkes teine tulekahju ning kõlas teine suur plahvatus. Sotsiaalmeedias levivates videotes on näha suurt plahvatust ning mõnekümnemeetrist taevasse kerkivat leeki.

Krimmi okupatsioonivõimu juht Sergei Aksjonov kinnitas intsidenti, öeldes, et ühe tulekahju sündmuskohal on vabanenud tuleohtlikke materjale.

«Terminal on ümbritsetud asjaomaste teenistuste töötajatega, ka kõik juhid on kohapeal. Hoian olukorda isikliku kontrolli all, iga poole tunni tagant saan videolingi kaudu teateid sündmuskohalt. Praegu evakuatsioonitsoon ei laiene. Kõik meetmed on võetud hädaolukorra likvideerimiseks,» kirjutas ta oma Telegrami kanalis.

Plahvatused ja tulekahjud toimusid Feodossijas asuvas Marine Oil Terminalis, mis põleb Ukraina 7. oktoobril tehtud raketilöögi tõttu juba viiendat päeva.  

Tagasi üles