Vene väed alustasid Kurskis uut pealetungi

Copy
Väljavõte Vene kaitseministeeriumi 25. septembril 2024. aastal avaldatud videost millel on väidetavalt näha Vene sõdureid liikursuurtükil 2S7 Pion liikumas positsioonile Ukraina positsioonide ründamiseks teadmata asukohas.
Väljavõte Vene kaitseministeeriumi 25. septembril 2024. aastal avaldatud videost millel on väidetavalt näha Vene sõdureid liikursuurtükil 2S7 Pion liikumas positsioonile Ukraina positsioonide ründamiseks teadmata asukohas. Foto: Vene kaitseministeerium/AP/Scanpix

Vene väed alustasid uut pealetungi Ukraina vasakule tiivale Kurski oblastis, väitsid mitmed Venemaa ja Ukraina Telegrami kanalid täna, vahendab The Kyiv Independent. Teateid on Ukraina kaitsest läbimurdmisest, Ukraina kohaselt õnnestus aga venelaste plaan nurjata. 

Ukraina ametnike sõnul on Vene operatsioon õnnestunud nurjata. «Kurski piirkonnas on meil seni õnnestunud venelaste vandenõu nurjata. Üksikasju veel ei avalda, kuid Venemaa sõjavägi kandis märkimisväärseid varustuse kaotusi,» kirjutas Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu desinformatsioonivastase võitluse osakonna juhataja Andrii Kovalenko oma Telegrami kontol.

Meduza kirjutab aga, et on avaldatud geolokaliseeritud video lahingutegevusest Zeljonõi Šljahhis asuva talu lähedal (Sudžanski rajoon) ja neli kilomeetrit lõuna pool Olgovkas (Korenevski rajoon), mis tähendavat, et Vene väed murdsid läbi Ukraina kaitseliini ja tungisid umbes viis kilomeetrit edasi.

Tagasi üles