Kes peab kartma Kadõrovi kuulutatud veritasu Ühtse Venemaa liikmetele? (3)

Copy
Õudusmaskid Vladimir Putini, Wagneri palgasõdurite juhi Jevgeni Prigožini ja Tšetšeenia autokraatliku valitseja Ramzan Kadõrovi nägudega Peterburi suveniiripoes, 4. juuni 2023. Nüüd on Prigožin surnud, aga vahepeal raskelt haige Kadõrov ihub veritasu Ühtse Venemaa liikmetele.
Õudusmaskid Vladimir Putini, Wagneri palgasõdurite juhi Jevgeni Prigožini ja Tšetšeenia autokraatliku valitseja Ramzan Kadõrovi nägudega Peterburi suveniiripoes, 4. juuni 2023. Nüüd on Prigožin surnud, aga vahepeal raskelt haige Kadõrov ihub veritasu Ühtse Venemaa liikmetele. Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Kadõrovi veritasu-ähvardus lööb Venemaal laineid, aga arvamused selle kohta, kui kaugele Kremli vastu Tšetšeenia valitseja kättemaksuiha tegelikkuses läheb, on päris erinevad.

Tšetšeenia hirmuvalitseja Ramzan Kadõrov kuulutas neljapäeval välja veritasu Dagestani ärimehele ja Venemaa föderatsiooninõukogu senaatorile Suleiman Kerimovile ning veel kahele Vene riigiduuma saadikule. Kõik kolm on Vladimir Putini võimupartei Ühtne Venemaa liikmed.

Kahe duumasaadiku nimed – Rizvan Kurbanov Dagestanist ja Bekhan Barahojev Inguššiast – vaevalt laiemale avalikkusele palju ütlevad, küll aga oli ja on Kerimov võtmetegelane Wildberriese ehk nn Vene Amazoni ülevõtmises, mis jättis mõne nädala eest Kadõrovi pika ninaga.

Tagasi üles