Venemaa pakub liitlastele oma lennukeid Afganistani transiidiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov istumas ELi praeguse eesistujamaa Tšehhi välisministri Karel Schwarzenbergi ja ELi välis- ja julgeolekupoliitika juhi Javier Solana vahel pressikonverentsil Moskvas, kus ta nendega seekord kokku sai.
Vene välisminister Sergei Lavrov istumas ELi praeguse eesistujamaa Tšehhi välisministri Karel Schwarzenbergi ja ELi välis- ja julgeolekupoliitika juhi Javier Solana vahel pressikonverentsil Moskvas, kus ta nendega seekord kokku sai. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venemaa on valmis laiendama koostööd alliansiga mittesõjaliste veoste toimetamisel Afganistani ning ei välista ka oma sõjaväe transpordilennukite kaasamist suhete normaliseerumisel alliansiga, teatas välisminister Sergei Lavrov.


«Me oleme valmis, nagu hiljuti kinnitas Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev, kõige tihedamaks ja ulatuslikumaks koostööks Afganistani osas,» ütles Lavrov pärast kohtumist Euroopa Liidu troikaga.

«Mittesõjaline transiit juba võimaldati meie kokkuleppe raames NATOga, ning USA sai sõna otseses mõttes neil päevil nõusoleku selle leppe rakendamiseks oma veoste toimetamisel rahvusvahelistele julgeolekujõududele,» lisas ta.

Lavrov märkis, et «võimalikud on ka täiendavad sammud». Ta meenutas, et mullu aprillis-mais arutas Venemaa alliansiga kokkulepet Venemaa sõjaväe transpordilennukite kasutamise kohta mittesõjaliste veoste toimetamisel Afganistani.

«Võidakse saavutada ka mis tahes teisi kokkuleppeid. Peamine on see, et suhted Venemaa ja NATO vahel naaseksid normaalsesse voolusängi,» tõdes minister.

Lavrovi sõnul vajavad Vene-NATO suhted «remonti».

«Me oleme selleks valmis,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles