Kanada süüdistab India diplomaate kriminaalses tegevuses, sealhulgas mõrvades

Copy
Kanada peaminister Justine Trudeau koos avaliku julgeoleku, demokraatlike institutsioonide ja valitsustevaheliste suhete ministri Dominic LeBlanci (vasakul) ja välisminister Melanie Jolyga rääkimas India kriminaalsest tegevusest Kanadas 14. oktoobril 2024. aastal.
Kanada peaminister Justine Trudeau koos avaliku julgeoleku, demokraatlike institutsioonide ja valitsustevaheliste suhete ministri Dominic LeBlanci (vasakul) ja välisminister Melanie Jolyga rääkimas India kriminaalsest tegevusest Kanadas 14. oktoobril 2024. aastal. Foto: Justin Tang / Kanada Press / Zuma Press Wire / Scanpix

Kanada politsei süüdistas eile õhtul, mõned tunnid pärast seda, kui riigid saatsid välja üksteise diplomaate, India diplomaate ja konsulaartöötajaid kuritegelikus tegevuses riigis. Riigi peaminister Justin Trudeau sõnul olid diplomaadid seotud ligi kümne vägivaldse teo ning ka mõrvadega.

Kanada kuningliku ratsapolitsei (RCMP) juht ütles pressikonverentsil, et tal on tõendeid India valitsuse nimel tegutsevate agentide kohta, kes tegelesid väljapressimise, hirmutamise, sundimise ja ahistamisega.

«Uurimine on näidanud, et Kanadas asuvad India diplomaadid ja konsulaarametnikud kasutasid oma ametlikku positsiooni ära selleks, et osaleda salajases tegevuses, näiteks koguda teavet India valitsuse jaoks kas otse või oma esindajate kaudu; ja teiste isikute kaudu, kes tegutsesid vabatahtlikult või sunniviisiliselt,»  ütles volinik Mike Duheme ajakirjanikele.

Tagasi üles