Kamala Harris sattus plagiaadiskandaali (3)

Copy
Demokraatide presidendikandidaat Kamala Harris kampaaniaüritusel 14. oktoobril 2024. aastal.
Demokraatide presidendikandidaat Kamala Harris kampaaniaüritusel 14. oktoobril 2024. aastal. Foto: Jacquelyn Martin / AP / Scanpix

Demokraatide presidendikandidaat ja praegune USA asepresident Kamala Harris on sattunud plagiaadiskandaali, sest konservatiivide aktivist avastas, et ta on oma raamatu «Nutikas kuritegevuse vastu: karjääriprokuröri plaan meie turvalisemaks muutmiseks» mõnes osas vigaselt allikatele viidanud ning ka tuimalt Wikipeediast maha kirjutanud.

Konservatiivne aktivist Christopher Rufo kirjutas eile oma veebilehel avaldatud postituses, et Kamala Harris on kopeerinud teistest allikatest osasid 2009. aastal koos O’C. Hamiltoniga raamatust «Nutikas kuritegevuse vastu: karjääriprokuröri plaan meie turvalisemaks muutmiseks», viidates viiele lõigule, mis on tema sõnul võetud muu hulgas Wikipeediast ja uudisteadetest. Seejuures viitas Rufo Austria plagiarismikütile dr Stefan Weberile, kes on mitmel korral tuntud isikute kohta valesüüdistusi esitanud ning kellele on ette heidetud, et ta teeb oma tööd poliitilistel eesmärkidel.

Rufo ja Weberi välja toodud lõigud puudutavad umbes 65 000-sõnalisest (248 lehekülge) raamatust umbes 500 sõna. Demokraatide presidendikandidaat Harris kirjutas raamatu koos teise autoriga, kui ta oli San Francisco ringkonnaprokurör.

Tagasi üles