Itaalia Leonardo ja Saksamaa Rheinmetall asuvad ühiselt tanke arendama

Copy
Saksa ettevõtte Rheinmetall tank Panther KF51.
Saksa ettevõtte Rheinmetall tank Panther KF51. Foto: Julian Stratenschulte / dpa / AFP / Scanpix

Itaalia kaitsetööstuse hiid Leonardo ja Saksamaa relvatootja Rheinmetall avalikustasid teisipäeval ametlikult uue koostööprojekti, mille eesmärk on arendada Itaalia armee jaoks tanke ja teisi sõjaväelise otstarbega sõidukeid.

Firmadel on kahe peale 50-50 osalus uues Itaalias paiknema hakkavas ettevõttes Leonardo Rheinmetall Military Vehicles (LRMV), mis asub tegutsema juba uue aasta algupoolel.

Nende esimene ülesanne on arendada välja uus Itaalia peamine lahingtank, millega asendada praegune Ariete ning mis võtab aluseks Rheinmetalli tanki Panther KF51.

«Me loome uue raskekaallase Euroopa tankitootmises,» ütles Rheinmetalli juht Armin Papperger pressiteates.

«Peamiselt pöörame tähelepanu Itaalia turule, kuid püüame ka teisi partnerriike, mis vajavad oma lahingsüsteemide kaasajastamist tulevikus,» lisas Papperger.

«Tegemist on olulise sammuga Euroopa kaitsesüsteemi loomise suunas, mis tugineb spetsialiseerunud jagatud platvormidele,» ütles Leonardo juht Roberto Cingolani.

«Rheinmetall ja Leonardo sihivad tipptehnoloogia arendamist, mis oleks võimeline konkureerima rahvusvahelisel tasemel.»

Ühisettevõtmine asub töötama ka uue Lynx-platvormi kallal soomustatud jalaväe lahingsüsteemi (AICS) programmi jaoks. Kuuskümmend protsenti tööst tehakse Itaalias, uus ettevõtmine asub Roomas ja La Spezias, samas kui tööjõud jaotatakse võrdselt Leonardo ja Rheinmetalli vahel.

Tagasi üles