ISW: Venemaa muutis Shahedid kiiremini ja kõrgemalt lendavaks

Copy
Droon Ukraina rindel.
Droon Ukraina rindel. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Agressorriik Venemaa kaasajastas Shahed-136 tüüpi ründedroone nii, et need tõusevad nüüd kõrgemale ja lendavad kiiremini, vahendas portaal Unian Ameerika sõjauuringute instituuti (ISW).

ISW teatas sellest viitega Ukraina sõjaväelasele, kes teenib mobiilses õhutõrjeüksuses. Tema sõnul olid Shahedid varem väga aeglased, raskesti manööverdatavad ja suutsid lennata vaid madalalt.

«Ukraina sõjaväelased märkisid, et ka Ukraina mobiilsed õhutõrjerühmad on täiustanud oma varustust ja taktikat, et jätkata droonide allatulistamist,» lisasid analüütikud.

Ukraina kaitsejõud peavad valmistuma selleks, et vaenlane laseb välja rohkem Shahed-tüüpi droone ning tõenäoliselt on neid raskem alla tulistada, ütles analüütik ja lennuekspert Kostjantõn Krõvolap.

Vaatamata venelaste kõikidele nippidele Shahedide kasutamisel, on Ukraina tulnud välja uudse süsteemiga nende tuvastamiseks: kogu riigis püüavad arvukad postidele paigaldatud võrgumikrofonid Shahedi mootori heli, keskne õhutõrjesüsteem võrdleb mikrofonide andmed, et jälgida iga drooni marsruuti ja arvutada selle tõenäoline sihtmärk.

Tagasi üles