Lätis keelatakse osa lamellrehve

Copy
Kolme mäetipu ja lumehelbega tähis on alates 1. detsembrist nõutud kõigil talverehvidena kasutatavatel lamellrehvidel.
Kolme mäetipu ja lumehelbega tähis on alates 1. detsembrist nõutud kõigil talverehvidena kasutatavatel lamellrehvidel. Foto: Urmas Luik

Lätis hakkasid 1. oktoobrist kehtima uued regulatsioonid, mille järgi 1. detsembrist kuni 1. märtsini peavad autodel olema all talverehvid, millel on kolme mäetipu ja lumehelbe tähis. Sellega keelati mõnede lamellrehvide kasutamine.

Läti liiklusohutuse direktoraadi pressiesindaja Mārtiņš Mālmeisters ütles Läti Rahvusringhäälingule LSM, et eelmise talvehooaja jooksul kontrolliti üle 7000 sõiduki ning mitmel juhul võeti kontrollimise tulemusel ülevaatuse kleebis autolt ära või tühistati isegi registreerimismärgid.

«Me kutsume autojuhte ja omanikke üles veenduma, et talverehvid, mida nad kavatsevad sel talvehooajal kasutada, on märgistatud selle märgistusega,» ütles Mālmeisters. «Siinkohal tuleb siiski öelda, et meie möödunud talve hooajal tehtud uuringud näitavad, et talverehvid on tõepoolest kõik märgistatud mäe- ja lumehelbekese sümboliga, sest vaid 0,3 protsenti sõidukitest, mis möödunud talve hooajal meie tehnilistes kontrollides osalesid, ei olnud selle märgistusega talverehve.»

Tagasi üles