Michal: Zelenskõi rääkis Põhja-Koreast otse ja palju

Põhja-Korea liider Kim Jong-Un oma riigi sõduriga. 
Põhja-Korea liider Kim Jong-Un oma riigi sõduriga. Foto: SCANPIX

Põhja-Koreast on saanud esimene Vene poolele Ukraina vastu vägesid läkitav riik ja see on samm maailmasõja poole, hoiatas Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi pressikonverentsil Brüsselis.

Zelenskõi sõnul on Ukrainal selle kohta luureinfot. «Mõned Põhja-Korea armee ohvitserid on juba saabunud venelaste poolel Ukraina territooriumile. Nad on liitunud Vene armeega. Ma ei tea nende arvu,» vastas Zelenskõi küsimusele, mis esitati talle pärast esinemist Euroopa Ülemkogul.

«Venemaa loodab mobilisatsiooni puudumise ja oma kaotuste suuruse tõttu kaasata sellesse sõtta teisi osalisi. Minu luureinfo ütleb, et nad üritavad ette valmistada 10 000 Põhja-Korea sõdurit – maaväelasi, tehnilist personali – meie vastu võitlema,» jätkas Ukraina riigipea, kelle sõnul rääkis ta sellest USA ja Euroopa liitlastega.

«Nad on ametlikult teine riik, kes liitub Venemaaga selles sõjas Ukraina vastu. Esimene oli Iraan, kes andis droone ja litsentsi nende droonide tootmiseks ning rakette, aga mitte inimesi,» lisas Zelenskõi ja ütles välja karmi hinnangu: «Siin näeme esimest sammu maailmasõja poole.»

Tagasi üles