Video: laviiniohvrite otsingud Pakistanis

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pakistanis otsitakse 11 päeva tagasi aset leidnud laviinis kadunuks jäänud sõdureid, vahendab Reutersi video.

Pakistanlasi aitavad surnukehade otsingutel Saksa ja Šveitsi spetsialistid.

Õnnetus juhtus ööl vastu 7. aprilli Himaalaja mäestikus Siacheni piirkonnas, kus lumi mattis enda alla 124 sõdurit ja 11 tsiviilisikut. Tegemist on alaga, kus Pakistan ja India on pidanud lahinguid aastakümneid.

Paljud on hakanud mõtlema mägedes asunud baasi vajalikkuses.

Fotol olev sõdur Irshad Moghul on üks neist paljudest, kes selles piirkonnas on sõdinud.

Tema vend Basharat Moghul on seisukohal, et tuleks maha istuda ja probleem ära lahendada, kuna nii India kui Pakistan on seal kandnud suuri kaotusi.

Irshad Mohguli abikaasa Maimoona Bibi rääkis, et tema mees oli kunagi öelnud, et tahab surra märtrisurma. Meie aga loodame ta saada elust tagasi, lisas ta. Naise sõnul pole nende pere ainus, kes on sattunud hätta, kuna neid naisi, kes seisavad silmitsi samasuguse tragöödiaga, on palju.

Eelmisel nädalal lendas Pakistani president Asif Ali Zardari Indiasse, et arutada katselise rahuplaani üle. Paljude jaoks kõnealuses piirkonnas on see jäänud liiga hiljaks, vahendab Reuters.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles