Saksamaal mõistetakse kohut nooruki surnuks jootnud baarmeni üle

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühjaks joodud tekiilapitsid.
Tühjaks joodud tekiilapitsid. Foto: Corbis / Scanpix

Berliinis astub kohtu ette baaripidaja, keda süüdistatakse selles, et ta jootis 16-aastasele poisile sisse kümnete pitside kaupa tekiilat, millesse viimane hiljem suri.


Baarimeest süüdistatakse «surmavate vigastuste» tekitamises ning ta on meedia andmetel tunnistanud oma vastutust, vahendas

BBC News

.

Saksamaal on traagiline juhtum vallandanud ägeda vaidluse teismeliste seas levinud prassimise ja alkoholitarvitamise üle.

Saatuslik jooming toimus pealinnas kahe aasta eest. 28-aastane baarmen Aytac G oli väidetavalt sõlminud koolipoisiga kihlveo, kes suudab rohkem juua.

Endale valas ta enamasti vett, kuid teismeline noormees valas kurku 45 pitsi tulivett ning sai hoogsast rüüpamisest alkoholimürgituse. Ta langes koomasse ning heitis hinge neli nädalat hiljem.

Karistuseks elu kaotanud nooruki jooma ergutamise eest saadeti juba novembris kaks meest, neist üks 18 ja teine 21 aasta vanune, kohustuslikus korras osa võtma sotsiaalsete tugirühmade kursustest.

Prokurörid süüdistavad nüüd kohtu ette astuvat baaripidajat aga ka teistele alaealistele alkoholi ebaseaduslikus serveerimises - kokku olevat ta seda teinud 173 korda aastail 2005-2007.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles