NATO: meie veoste transiit on Venemaa majandusele kasulik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO vastu suunatud meeleavaldus Uljanovskis Lenini väljakul.
NATO vastu suunatud meeleavaldus Uljanovskis Lenini väljakul. Foto: SCANPIX

NATO veotransiit Uljanovski kaudu annab panuse Venemaa majandusse ning allianss loodab, et see marsruut käivitub varsti, ütles NATO ametlik esindaja Oana Lungescu.

«Veotransiiti hakkavad teostama ainult kommertsettevõtted. Huvitatud riigid hakkavad maksma otse nendele kompaniidele. Nii et Venemaa majandus saab sellest kasu,» ütles Lungescu usutluses Interfaxile.

«Loodame, et varsti saame olemasolevaid kokkuleppeid laiendada, et neis sisalduks ka nõndanimetatud multimodaalne transiit - nii raudteed kui ka lennuteid mööda,» lisas Lungescu. Ühtlasi kinnitas ta, et mingisugust NATO väebaasi Uljanovskisse ei tule.

«Mõned avaldused, mis on sellega seoses Venemaal kõlanud, tulenevad teema mittevaldamisest ning NATO rolli ja ülesannete mittemõistmisest. Me ei räägi NATO «baasi» Venemaale rajamisest, nagu ka mitte NATO personali, ei sõjaväelaste ega tsiviilteenistujate Venemaale paigutamisest. Samamoodi ei käi jutt NATO relvastuse või vägede Venemaa kaudu transportimisest,» rõhutas Lungescu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles