Soome kohus määras pistist võtnud eksvälisministrile tingimisi karistuse

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilkka Kanerva
Ilkka Kanerva Foto: SCANPIX

Helsingi ringkonnakohus mõistis Ilkka Kanerva süüdi pistise võtmises ja ametikohuste rikkumises, karistades teda aasta ja kolme kuu pikkuse tingimisi vangistusega. 

Eksvälisminister ja praegune rahvasaadik Kanerva kommenteeris MTV3-le, et otsus on tõsine ja karm ning lubas selle teise astme kohtusse edasi kaevata. «Tundub, nagu oleks inimesel tiibu kärbitud,» märkis ta.

Kanerva sõnul on kohtuotsus vale, kuna ta pole milleski süüdi. Otsus valmistas üllatuse, kuna kõikide tunnistajate sõnavõtud kinnitasid minu süütust. Lisaks pidi ringkonnakohus karistuse osas hääletama ja ka see näitab asja tõsidust ja keerukust.»

Riiklik süüdistaja Jukka Rappe nõudis Kaervale vähemalt kaheaastast reaalset vangistust.

Süüdistused pistise võtmises puudutavad Kanerva tegevust Päris-Soome valdade liidu juhatuse esimehena aastatel 2006-2008.

Kohtulooga oli seotud ka neli ärimeest (Arto Merisalo, Tapani Yli-Saunamäki, Kyösti Kakkonen ja Toivo Sukari). Sukari sai 8-kuulise tingimisi karistuse, Merisalo ja Yli-Saunamäki reaalse vangistuse. Kakkoneni süüdistus lükati ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles