Peruus juhtus ööpäeva jooksul kaks traagilist bussiõnnetust

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peruu lõunaosas hukkus eile vähemalt paarkümmend inimest ning veel üle poolesaja sai vigastada, kui kaks reisijatest tulvil bussi ja üks veok põrkasid maanteel kokku. Esmaspäeval riigi keskosas kuristikku sõitnud bussis kaotas elu tosin inimest.

 
Ohvriterohkem õnnetus juhtus teisipäeva hommikul Boliivia piiri lähedal Arequipa regioonis, vahendasid AFP ja Reuters. Eluga pääsenud reisijate sõnul tuli seal üks buss ühest ja teine teisest suunast ning veok seisis ilmselt nende vahel. Kõik kolm aga teele ei mahtunud.

Kohaliku meedia andmetel said selles avariis surma ka mõned lapsed ja Euroopa turistid.

Ayacucho osariigi mägedes sõitis aga esmaspäeval teelt kuristikku buss, milles kaotas elu tosin inimest ning vigastatuid oli veel mõnikümmend. Kahe päeva kannatanute arv küündis seega jõudsalt üle saja.

Peruu mägiste piirkondade kitsastel teedel pole traagilised liiklusõnnetused harvad. Mullu hukkus seal avariides 875 inimest ning üle 5300 sai vigastada. Politsei kinnitusel oli kannatanuid aga siis isegi kümme protsenti vähem kui aasta varem.

Samal ajal kurdab valitsus, et võitlus kehvas seisukorras busside ja piisava koolituseta juhtide vastu pole seni andnud tulemusi ja traagika riigi maanteedel jätkub kasvavas tempos.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles