Kaczynski matuseid meenutati missa ja meeleavaldustega

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaroslaw Kaczynski
Jaroslaw Kaczynski Foto: SCANPIX

Kahe aasta eest Smolenski lennukatastroofis hukkunud Poola presidendi Lech Kaczynski matuste teist aastapäeva meenutati missa, meeleavalduse ja vastumeeleavaldusega, kirjutab Poola raadio koduleht.


Pärast Krakowi Waweli katedraalis, kuhu hukkunud president ja tema proua maetud on, toimunud missat pidas varalahkunud riigipea vend Jaroslaw Kaczynski kuningapalee kompleksi jalamil kõne umbes 3000 poolehoidjale.

«Me võitleme selle eest, et Poolast saaks lõpuks riik vabadele poolakatele,» kuulutas opositsioonilist Seaduse ja Õigluse (PiS) parteid juhtiv Kaczynski. Oma kõnes süüdistas ta praegust valitsust taas selles, et too käitub Venemaaga liialt leebelt.

Kuulajaskonna seas oli näha ka plakatit kirjaga «Enne, kui president Smolenskis mõrvati, reedeti ta Poolas».

Lisaks surnud presidendi venna ja tema poolehoidjate meeleavaldusele toimus Krakowis ka vastumiiting. Teist aastat järjest tuli tänavale Waweli Kodanike Liit, kes oli vastu Varssavist pärit president Kaczynski ja tema abikaasa Maria matmisele Krakowisse Poola kuningate kõrvale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles