Ukrainas algas uus kohtuprotsess Tõmošenko üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ukraina kohtus algas täna uus kohtuistung seoses endisele peaministrile Julia Tõmošenkole esitatud süüdistustega, mis ilmselt Ukraina ELi püüdlusi veelgi kahjustavad.
 


Tõmošenkot süüdistatakse maksudest kõrvalehoidmises ja omandamises Ukraina Ühendatud Energiasüsteemides töötamise ajal.

Tõmošenko kannab väidetavate võimuliialduste eest gaasilepingute sõlmimisel Venemaaga seitsmeaastast vangistust ning kui ta uuesti süüdi mõistetakse, võib teda oodata veel 12 aastat vangistust.

Kuid ei ole selge, kas ta peaks karistused kandma järjest või samaaegselt. Kõrge kohus ei rahuldanud tema apellatsiooni eelmise kohtuotsuse kohta.

Tänasel istungil osales Prantsuse inimõiguste esindaja François Zimeray ja üle saja Tõmošenko toetaja.

EL on kohtuprotsessi tõttu lükanud edasi Ukrainaga partnerlusleppe allkirjastamise, mis oleks riigi liikmestaatusele lähemale aidanud.

Tõmošenko ütles, et ei saa seljavalude tõttu istungil osaleda.

Uue kriminaalasja kohaselt süüdistatakse Tõmošenkot riigieelarveliste vahendite suuremahulise raiskamise katses, mille käigus olevat ta väidetavalt üritanud tema firma poolt Vene kaitseministeeriumile võlgu olevat 405,5 miljonit dollarit Ukraina riigieelarve kuludesse kanda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles