Hiinas eluohtlikku piimapulbrit tootnud firma läks pankrotti

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mürgist piimapulbrit tootnud Sanlu Groupi peahoone Shijiazhuangis Hebei provintsis.
Mürgist piimapulbrit tootnud Sanlu Groupi peahoone Shijiazhuangis Hebei provintsis. Foto: AFP / Scanpix

Kohus kuulutas täna välja mürgise piimapulbriskandaali keskpunktis olnud Hiina firma Sanlu Group pankroti.


Firma oli suhteliselt hiljuti Hiina suurim piimapulbritootja, kuid eelmisel aastal lahvatanud skandaal hävitas selle maine ja andis löögi äritegevusele, vahendas

China Daily

.

Hebei provintsi pealinna Shijiazhuangi kohus aktsepteeris Sanlu pankrotiavaldust. Firma seisis silmitsi 1,1 miljardi jüaani ehk ligikaudu 2 miljardi krooni suuruse võlaga.

Sanlu peatas tootmise eelmise aasta 12. septembril. Selleks ajaks oli selge, et mürgine piimapulber on põhjustanud kuue beebi surma ja üle 300 000 väikelapse kannatab neerukivide all.

Kohus määras jaanuaris firmale 49,37 miljoni jüaani ehk 87 miljoni krooni suuruse trahvi ja saatis surma kaks pulbri vahendamisega tegelenud meest. Sanlu Groupi 66-aastane eksjuht Tian Wenhua saadeti eluks ajaks trellide taha.

Sanlu Group oli esimene 22st firmast, mis jäi vahele tööstuskemikaali melamiini lisamisega väikelastele mõeldud piimapulbrisse. Tootjate eesmärgiks oli suurendada pulbri proteiinisisaldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles