Pariis: rahuplaani nurjumise korral puhkeb Süürias kodusõda

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse välisminister Alain Juppé koos USA kolleegi Hillary Clintoniga täna Pariisis.
Prantsuse välisminister Alain Juppé koos USA kolleegi Hillary Clintoniga täna Pariisis. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa hoiatas täna, et Süüria liigub kodusõja või laiema regionaalse konflikti suunas, kui ei asu täide viima ÜRO rahuplaani.

«Annani plaan on võimalus saavutada rahu, võimalus, mida ei tohiks jätta kasutamata,» ütles välisminister Alain Juppé Pariisi konverentsil AFP teatel. «Annani plaan on rahu ja vabaduse tagatis – selle nurjumine tähendab teed kodu-, isegi regionaalse sõja suunas.»

Juppé avaldas kiitust demokraatiameelsetele ülestõusjatele ja mõistis hukka järeleandmatult käituva Bashar al-Assadi režiimi.

«Opositsioon on Annani plaani raames oma kohustused täitnud,» ütles ta. «Kohapealsed rühmitused on relvarahu austanud, olgugi et režiimi provokatsioonid muudavad nendevahelise koordinatsiooni väga keeruliseks.»

Juppé sõnul ei saa sama öelda Süüria režiimi kohta, mis on tema väitel häbitult jätkanud oma repressiivset taktikat. Ta märkis, et nädala eest alanud relvarahu väljakuulutamise järel on tapetud veel kümneid inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles