Annan: Süüriasse tuleb kiiresti saata 300 vaatlejat

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps täna Beirutis peetud president Bashar al-Assadi vastaselt meeleavalduselt.
Laps täna Beirutis peetud president Bashar al-Assadi vastaselt meeleavalduselt. Foto: SCANPIX

ÜRO peaks Süüriasse võimalikult kiiresti 300 vaatlejat saatma, et lõpetada tapmine ja vägivald, millele relvarahu ei ole lõppu teinud, ütles täna ÜRO ja Araabia Liiga eriesindaja Kofi Annani pressiesindaja.


Süürias jälgib nädala eest välja kuulutatud relvarahu seitse relvastamata ÜRO vaatlejat ning esmaspäeval ühineb nendega veel kaks. Järgmisel nädalal peaks kohale jõudma 30-liikmeline ettevalmistav meeskond, ütles Ahmad Fawzi.

Kuid samal ajal käivad ettevalmistused veel 300 vaatleja Süüriasse saatmiseks, mille ÜRO Julgeolekunõukogu peaks lähipäevil heaks kiitma.

«Nagu me kõik teame, ei ole kohapealne olukord eriti hea. See on väga habras relvarahu, iga päev on ohvreid, iga päev on vahejuhtumeid, ja me peame tegema kõik, mis suudame, et sellele lõpp teha - tapmisele, igasugusele vägivallale,» ütles ta.

Eile ütles ÜRO peasekretär Ban Ki-moon, et Süüria president Bashar al-Assad ei ole viinud oma vägesid linnadest välja, nagu näeb ette Annani rahuplaan. Ban soovitas samuti riiki kuni 300 vaatlejat saata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles