Valmimata filmidele raha andmine tõi Kosovo kultuuriministritele korruptsioonisüüdistuse

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2008. aastal vabanenud Kosovo on tõsiselt kimpus korruptsiooniga.
2008. aastal vabanenud Kosovo on tõsiselt kimpus korruptsiooniga. Foto: SCANPIX

Kaks Kosovo endist kultuuriministrit said täna süüdistuse riigi raha väärkasutuses, sest nad andsid heakskiidu toetustele kahe filmi tegemiseks, mis iial ei valminud, kirjutab AFP.


Astrit Haraqijat ja Valton Beqirit süüdistatakse võimu kuritarvitamises. Süüdistuse kohaselt eraldasid nad kahele kohalikule filmitootjale 388 000 eurot, mille eest valmima pidanud linateoseid ei tulnud. Süüpingis istuvad ka mõlema filmitootja omanikud.

Haraqija ja Beqiri olid kultuuriministrid aastatel 2004-2010 võimul olnud Kosovo Demokraatliku Liiga (LDK) valitsuses, mille moodustas praeguseks juba surnud president Ibrahim Rugova.

Hiljem LDKst lahkunud Haraqija on nüüd praeguse Hashim Thaci valitsuse aserahandusminister.

Korruptsioon on 2008. aastal Serbiast eraldunud Kosovo jaoks jätkuvalt tõsine probleem. Rahvusvaheliste organisatsioonide hinnangul napib sealsetel võimudel ka tahet selle pahega võitlemiseks. Transparency Internationali 2011. aasta korruptsiooniindeksis seisis Kosovo 183 riigi ja piirkonna seas 112. kohal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles