Islamabadi lennujaama lähedal kukkus alla lennuk 131 inimesega pardal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani päästehelikopter.
Pakistani päästehelikopter. Foto: SCANPIX

Pakistanis kukkus reedel Islamabadi lennuvälja lähedal kehvades ilmastikutingimustes alla reisilennuk kuni 131 inimesega pardal, vahendasid riigitelevisioon ja ametnikud.

Lennuki operaatorfirma oli kohalik Bhoja Air, teatas televisioon.

Telekanalite andmeil sõitis lennuk Pakistani kommertspealinnast Karachist pealinna Islamabadi.

Riigitelevisiooni teatel on kõik Islamabadi ja Rawalpindi haiglad kõrgendatud valmisolekus.

Politseiametnik Fazle Akbar ütles AFP-le, et esialgu ei ole pardal viibinute täpne arv teada. Kaitseminiseeriumi anonüümsust palunud ametniku sõnul oli Boeing 737 pardal 126 inimest.

Lennujaama allika sõnul pidi lennuk maanduma Islamabadis kell 18.50 (Eesti aja järgi kell 16.50), kuid side lennujuhtimistorniga kadus kell 18.40 ja lennuk kukkus vahetult pärast seda alla.

Lennundusametnik Pervez George ütles, et lennuk kukkus alla Islamabadi lennujaamast umbes üheksa kilomeetri kaugusel. Ta ei avaldanud üksikasju hukkunute kohta.

Lennukis viibinud inimeste arvu kohta on vastukäivaid andmeid: George'i sõnul oli neid 131, kuid teise ametniku sõnul oli pardal 122 inimest.

Lennufirma Bhoja Airi pressiesindaja Jaser Abro sõnul oli lennukis 116 reisijat ja kuni kuus meeskonnaliiget.

Politsei päästemeeskonna ametnik Saifur Rehman ütles, et lennuk kukkus alla Hussain Abadi külas Islamabadi suurimast maanteest 3 kilomeetri kaugusel.

«Pärast õnnetust puhkes tulekahju. Vrakk põleb, lennuk on täielikult hävinud. Me tulime tuletõrjujate ja prožektoritega ja päästjaid tuleb juurde,» ütles Rehman telekanalile Geo.

2010. aasta juulis kukkus Islamabadi lähedal mägedes alla reisilennuk Airbus 321, surma sai 152 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles