Pekingi telekeskuse põlengu pärast vahistati kõrge ametnik

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pekingi hüpermoodsas telekeskuses ilutulestikust puhkenud suurpõleng laastas Mandarin Orientali uut luksushotelli.
Pekingi hüpermoodsas telekeskuses ilutulestikust puhkenud suurpõleng laastas Mandarin Orientali uut luksushotelli. Foto: AP / Scanpix

Hiina võimud on kinni pidanud kaksteist inimest seoses esmaspäeval Pekingi hüpermoodsa telekeskuse ühes tornis läidetud ilutulestikust lahvatanud tohutu põlenguga, milles hukkus üks ja sai viga seitse inimest ning hävis peaaegu valmis hotell.

 
Beijing Times'i andmetel on vahistatute seas ka riikliku kesktelevisiooni (CCTV) kõrge ametnik, kes vastutab kompleksi ehitamise eest. Samas pole mainitud, kas kellelegi on juba ka süüdistus esitatud, vahendas Reuters.

Xinhua teatel vahistati CCTV ehitusosakonna direktor Xu Wei, kellele lisaks on kinni peetud veel kolm CCTV töötajat.

Lisaks võeti kinni kaheksa ilutulestikufirma töölist Hunani provintsist, kes olevat tulekahju puhkemise järel sündmuspaigalt põgenenud. Nad tabati alles paari tunni sõidutee kaugusel asuvast Langfangi linnast.

AFP andmetel kahtlustatakse neid «korrarikkumises ohtlike materjalidega».

Tuletõrjeametnikud on juba varem kinnitanud, et hotelliks mõeldud kõrghoones põhjustas hävingu ilma litsentsita kasutatud võimas ilutulestik. Kompleks kuulub riigitelevisioonile. Tulevärk oli selle juurde paigaldatud laternafestivaliks, mis tähistab hiina traditsioonilise kuukalendri aastavahetuspidustuste lõppu.

Pekingi munitsipaalvõimudele on seoses suurtulekahjuga esitatud ettepanek sellised ilutulestikud linnas taas keelata. Eelmine keeld lõpetati kolme aasta eest avalikkuse survel, sest laternafestival on hiinlaste seas ülimalt populaarne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles