Pakistan ei luba Bhoja Airi juhil lennuõnnetuse tõttu riigist lahkuda

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pakistani ametivõimud ei luba lennufirma Bhoja Air juhil Farooq Bhojal eilse ohvriterohke õnnetuse tõttu riigist lahkuda.

Siseministri Rehman Maliki sõnul kontrollitakse firma kogu lennukipark üle. «On öeldud, et firma lennukid on päris vanad ja seega vaadatakse kõik põhjalikult üle,» lisas ta.

Boeing 737-200, mis oli teel Karachist Islamabadi, kukkus alla eile. See pidi maanduma kell 18.50 kohaliku aja järgi, kuid kukkus Hussainabadi külla, mis jääb lennuväljast ligi kümne kilomeetri kaugusele, vahendas Hindustan Times Online.

Osa Boeingi tükke kukkus külas majade peale, kuid ükski inimene maapinnal õnneks viga ei saanud.

Lennukis oli 121 reisijat ja kuus meeskonnaliiget, kes kõik hukkusid. Tsiviilkaitse esindaja Junaid Khan kinnitas, et ühelgi lennukis viibinud inimesel ei õnnestunud eluga pääseda.

Kaitseminister Chaudhry Ahmed Mukhar rääkis BBC-le, et lennuk süttis enne kukkumist põlema.

Meeskond edastas enne õnnetust hädakutsungi. Lennuk oli saanud varem maandumisloa ja lähenes normaalselt lennuväljale, kuid kadus siis ootamatult radariekraanilt.

Õnnetus juhtus äiksetormi ajal ja lennufirma väitel oligi halb ilm katastroofi põhjuseks.

Bhoja Air alustas tegevust märtsis ja seda pärast 11-aastast pausi, kuna firma sattus aastal 2001 majandusraskustesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles