Panetta turvameeskonnalt oodatakse eeskujulikku käitumist

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister Leon Panetta
USA kaitseminister Leon Panetta Foto: SCANPIX

Järgmisel nädalal USA kaitseministrit Leon Panettat Colombia-visiidil saatvalt turvameeskonnalt oodatakse eeskujulikku käitumist seoses prostitutsiooniskandaaliga, mis jättis varju president Barack Obama hiljutisele külaskäigule Colombiasse.

Obama osales eelmisel nädalavahetusel Ameerika riikide tippkohtumisel Colombia rannikulinnas Cartagenas, kuid selle varjutasid uudised, et enne presidendi saabumist pidutsesid seal salateenistuse agendid ja Ühendriikide sõjaväelased ning tellisid prostituute.

Pentagoni pressiesindaja George Little ütles, et Pentagoni turvameeskond, kuhu kuuluvad USA sõjaväelased, ei ole saanud käitumise teemal eraldi loengut. Panetta peatub ka Brasiilias ja Tšiilis.

«Ma ei usu, et kellelegi peab ütlema, et tuleb käituda nii nagu vaja,» ütles Little ajakirjanikele.

Väidetavasti viisid 11 salateenistuse agenti ja 10 sõjaväelast enne Obama saabumist oma hotellituppa kuni 21 prostituuti. Kolm skandaali segatud agenti on juba tagasi astunud, vallandamine ähvardab veel kahte.

Little ütles, et juhtunut uurib paralleelselt nii sõjavägi kui ka salateenistus.

Colombias on prostitutsioon «sallivustsoonides» seaduslik, kuid USA sõjaväelastel on keelatud prostituudi teenuste kasutamine sõltumata sellest, kus see toimub. Sõjakohtus süüdimõistmise korral võib rikkujat ähvardada kuni aastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles