Hollandis korraldatakse tõenäoliselt ennetähtaegsed valimised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi peaminister Mark Rutte
Hollandi peaminister Mark Rutte Foto: SCANPIX

Hollandis korraldatakse tõenäoliselt ennetähtaegsed parlamendivalimised, sest valitsuskoalitsioon ei jõudnud laupäeval eelarvekärbetes kokkuleppele, teatas peaminister Mark Rutte.

«Pean teid informeerima, et kolm erakonda ei suutnud üksmeelele jõuda. Valimised on enesestmõistetavad,» tõdes peaminister ajakirjanikele.

Rutte sõnul helistas ta juba ka kuninganna Beatrixile ja edastas informatsiooni viimastest arengutest. Valitsusjuhi kinnitusel arutab ta esmaspäeval ministritega, mida kujunenud olukorras edasi teha.

Valitsuskoalitsioonil puudub kärbete läbiviimiseks jõud pärast seda, kui nende liitlaseks olnud populistliku poliitiku Geert Wildersi Vabaduspartei liikmed parlamendist välja marssisid.

Vabaduspartei on Hollandi suuruselt kolmas partei, mille toel vähemusvalitsus on taganud endale paljudes küsimustes parlamendis enamuse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles