Bulgaaria toll sai kätte neli miljonit salasigaretti

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Bulgaaria tolliametnikud said täna Kreekast saabunud kaubarongist kätte umbes neli miljonit sinna peidetud salasigaretti, kirjutab uudisteagentuur AFP.


Salasuitsud saadi kätte Kulata piiripunktis vagunist, mis ametlike dokumentide kohaselt pidi vedama isoleerimismaterjali ühe Bulgaaria ettevõtte tarbeks.

Mullu sai Bulgaaria toll samas piiripunktis kätte kaks miljonit Kreekast tulnud salasigaretti ning ühes teises piiripunktis veel kaheksa miljonit samast riigist tulnud salasuitsu.

Sofias baseeruva mõttekoha Demokraatia Uurimise Keskus andmeil on sigarettide smugeldamine nende riigi organiseeritud kuritegevuse kõige kiiremini kasvav valdkond.

Bulgaaria on korduvalt edasi lükanud suitsetamiskeelde. Nende riigieelarve sõltub väga suures osas tubakaaktsiisist. Kui ELi keskmisest riigieelarvest moodustab tubakaaktsiis umbes 1,4 protsenti, siis Bulgaaria puhul on vastav näitaja kümme protsenti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles