Hispaania mereväelased vabastasid Sri Lanka laeva piraatide käest

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Infanta Elena meeskond vabastatud srilankalastega.
Infanta Elena meeskond vabastatud srilankalastega. Foto: http://www.eunavfor.eu/

Hispaania sõjalaev Infanta Elena päästis möödunud nädalal mereröövlite käest kuus Sri Lanka meremeest ja nende aluse, teatas täna ELi piraatlusvastase missiooni EUFOR Atalanta esindus.


Srilankalaste laev oli piraatide käes olnud alates möödunud aasta novembrist. Mereröövlid olid sellest alusest teinud oma emalaeva, mida kasutati teiste laevade ründamiseks.

18. aprilli päikeseloojangu ajal tuvastas Infanta Elena kaaperdatud aluse asukoha umbes 50 miili kaugusel Tansaania rannikust ning sõjalaeva pardumismeeskond läks srilankalaste laevale. Nad leidsid sealt seitse somaalia piraati ja kuus srilankalasest meeskonnaliiget. Laevalolnutele anti arstiabi, toitu ja juua.

Samal päeval olid juba varem Tansaania enda jõud vahistanud viis piraati, kes olid arvatavasti samalt Sri Lanka aluselt tulnud ja üritanud kaaperdada üht laeva Tansaania ranniku lähedal.

Väsinud, kuid väga kergendatud Sri Lanka meremehed anti üleeile Dar Es Salaamis üle Tansaania võimudele ning ELi esindus Tansaanias aitas neil võtta ühendust peredega, teatab EUFORi pressiesindaja. Nüüdseks on korraldatud ka piraatide käest päästetute tagasilend Sri Lankale.

Et ELi ja Tansaania vahel piraatide üleandmise lepingut pole, lasi Infanta Elena Sri Lanka laevalt tabatud mereröövlid täna Somaalia rannikul vabadusse. Läbirääkimised üleandmislepingu sõlmimiseks käivad ja selleni loodetakse jõuda lähiajal.

ELi piraatlusvastasel missioonil Adeni lahel osalevad ülemöödunud aasta lõpust ka eestlased. Kümme kolmandasse Eesti laevakaitsemeeskonda kuuluvat mereväelast teenib Prantsuse sõjalaeval.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles