Islandi kohus tunnistas ekspeaministri ühes punktis süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geir Haarde
Geir Haarde Foto: SCANPIX

Islandi kohus tunnistas esmaspäeval ekspeaminister Geir Haarde süüdi ühes süüdistuspunktis neljast seoses riigi pangandussektori kokkuvarisemisega 2008. aastal.


«Geir Haardet ei karistata,» ütles erikohtu Landsdomuri eesistuja Markus Sigurbjornsson, kelle sõnul Haarde tunnistati süüdi selles, et ta ei kohtunud oma valitsuse liikmetega, kui olukord muutus kriitiliseks.

60-aastane Haarde, kes on nimetanud kohtuasja farsiks, oli üks neljast poliitikust, keda 2010. aastal avaldatud raport pidas riigi majanduskrahhi eest vastutavaks.

Islandi parlament otsustas 2010. aasta septembris siiski, et Haarde on ainus, kes tuleks kriisiga seoses kohtu alla anda. Muu hulgas süüdistati ekspeaministrit ka seoses Icesave´i panga krahhiga, mis pingestas Islandi suhteid Suurbritannia ja Hollandiga. Mullu oktoobris loobus kohus Haarde vastu esitatud kõige tõsisemast süüdistusest kuritegelikus hooletuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles