Ukraina rahandusminister esitas tagasiastumispalve

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina rahandusminister Viktor Põnzenõk esitas parlamendile tagasiastumispalve.
Ukraina rahandusminister Viktor Põnzenõk esitas parlamendile tagasiastumispalve. Foto: Reuters / Scanpix

Ukraina rahandusminister Viktor Põnzenõk esitas täna parlamendile tagasiastumispalve, öeldes, et temast on saanud «poliitika pantvang».

Põnzenõk põhjendas oma otsust sellega, et ta ei saa taganeda oma põhimõtetest -- tasakaalustatud eelarve, selle rahastamine mitteemissioonilistest allikatest ja võlgu elamise vältimine.

«Praeguses olukorras on rahandusministri professionaalsest positsioonist saanud poliitika pantvang,» ütles taandunud minister valitsuse kodulehel.
«Sellistel tingimustel ei ole minu rahandusministriks jäämisel mõtet.»

Eelmise aasta lõpus läks Põnzenõk eelarvekava koostamisel ülejäänud valitsusega teravasse vastuollu. Erimeelsusi ametlikult ei kommenteeritud, minister võttis haiguspuhkuse ning peaminister Julia Tõmošenko pidi ise eelarvekava parlamendile tutvustama.

Nüüd kommenteeris Tõmošenko ministri lahkumist sõnadega «nõrgimad lahkuvad võitluspositsioonidelt».

Põnzenõk avaldas jaanuaris avaliku kirja riigi raskest finantsolukorrast ja hädaabinõude rakendamise vajadusest.

Põnzenõk kinnitati rahandusministriks 2007. aasta 18. detsembril. Ta oli seda ametit pidanud ka varem kahel korral - 2005. aasta veebruarist 2006. aasta augustini ning aastatel 1992-1993.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles