Soome majandusminister toetab viisavabadust Venemaaga

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirrong Allegro kurseerib Peterburi ja Helsingi vahel.
Kiirrong Allegro kurseerib Peterburi ja Helsingi vahel. Foto: SCANPIX

Jyrki Kataineni valitsuse majandusminister Jyri Häkämies kinnitas, et toetab viisavabadust Soome ja Euroopa Liidu ning Venemaa vahel.

«Peamine eesmärk on avatud liiklus ELi ja Venemaa vahel,» märkis Häkämies, kelle sõnul töötab ta selle nimel, et piiriületus Soome ja Venemaa vahel muutus lihtsamaks, vahendas YLE.

«Viisavaba reisimine meelitaks Soome rohkem vene turiste ja raha,» lisas minister, kelle sõnul võiks kaotada kuni kolmeks päevaks kiirrongiga Allegro naaberriiki sõitvale turistile kehtiva viisanõude.

Näiteks kruiisislaevaga Venemaale suunduvad soome turistid saavad viisavabalt Venemaal viibida maksimaalselt 72 tundi.

Ametist lahkuv Venemaa riigipea Dmitri Medvedev tegi valitsusele käsu esitada ettepanekud turistidele kehtiva viisarežiimi lihtsustamiseks hiljemalt 1. juuniks. Medvedevi sõnul tuleks viisarežiimi lihtsustada neil välisriikide kodanikel, kes külastavad riiki turismi, kaasa arvatud kruiisi- j purjeturismi eesmärgil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles