Saakašvili lubas järgmistel valimistel mitte kandideerida

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia opositsioonierakonnad plaanivad 9. aprilliks suurmeeleavaldust, kus kavatsetakse nõuda president Mihheil Saakašvili tagasiastumist.
Gruusia opositsioonierakonnad plaanivad 9. aprilliks suurmeeleavaldust, kus kavatsetakse nõuda president Mihheil Saakašvili tagasiastumist. Foto: AFP / Scanpix

Gruusia president Mihheil Saakašvili ei kavatse pärast praeguse ametiaja lõppu kolmandat korda järjest riigipeaks pürgida.


«2013. aastani täidan ma oma presidendikohuseid. Pärast seda saab Gruusia uue presidendi, kes tuleb demokraatlike vabade valimiste teel,» kinnitas Saakašvili eile parlamendis iga-aastast kõnet olukorrast riigis pidades, vahendas

GeorgiaTimes.info

agentuuri Interfax.

Saakašvili märkis oma eilses kõnes, milles ta keskendus peamiselt majandusküsimustele, et Gruusia on ka kuus kuud pärast sõda Venemaaga endiselt vastasseisus «suure ja ohtliku vaenlasega», vahendas AFP.

«Gruusia suveräänsuse vastas on suur ja ohtlik vaenlane,» ütles ta. «Meil ei tohi olla illusioone. See on vaenlane, kelle kõige tähtsam ja teatum eesmärk on... Gruusia kustutamine maakaardilt.»

Suurema osa sõnavõtust valitsuse meetmetele majanduse elavdamiseks pühendanud president, kes on viimastel kuudel sattunud tugevama opositsiooni kriitika alla, kutsus riiki üles säilitama selle nimel poliitilist stabiilsust.

«Kõik meie pingutused peavad olema suunatud mitte poliitilisele võitlusele, vaid majanduskriisist ülesaamisele. Täna on meie kõige tähtsam prioriteet majanduse parandamine ja tööhõive suurendamine,» rõhutas Saakašvili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles