Toll võttis vahele Eestist Soome ecstasyd vedanud jõugu

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabletid.
Tabletid. Foto: Andres Teiss

Soome tollitöötajad võtsid vahele 20ndates noorte jõugu, kes toimetas Eestist Helsingi piirkonda ligi 9000 ecstasy tabletti.

Ametnike oletusel tõi jõuk eelmisel aastal Eestist Soome üle 8700 tableti ja äritses nendega Helsingis asuvas korteris, teatas Soome tolliamet.

Narkosmugeldajad jäid vahele mullu detsembris, kui tollitöötajad leidsid Eesti numbriga sõiduautost ligi 4700 ecstasy tabletti. Selle loo uurimise käigus selgus, et nad olid teinud varem juba kaks sarnast narkovedu.

Tolliameti väitel oli jõugu liikmetel oma kindel ülesanne narkootikumide hankimisel Eestis, nende toimetamisel Soome ja müümisel Soomes. Tablettide vahendamisega tegeles 18- kuni 23-aastased noored, kel polnud kriminaalset minevikku Soomes.

Kahtlusaluseid on olnud viis, kellest neli on jätkuvalt eeluurimisvanglas. Lisaks lubati üks inimene vangistada tagaselja.

Narkootikumide vahendajad küsisid ühe tableti eest keskmiselt kuus eurot. Nad teenisid müügiga enam kui 24 000 eurot.

Lisaks ecstasy tablettidele võtsid ametnikud eeluurimise ajal ära väikses koguse fentanüüli (nn valge hiinlane), marihuaanat ja metadooni.

Juhtunuga tegeleb Helsingi prokuratuur ja võimalikke süüdistusi hakkab arutama Helsingi ringkonnakohus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles