Moskva avaldas ulatusliku metroosüsteemi laiendamise kava

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piletimüügi automaadid Moskva metroos.
Piletimüügi automaadid Moskva metroos. Foto: SCANPIX

Moskva teatas kolmapäeval kavast laiendada ülerahvastatud metroosüsteemi järgmisel kaheksal aastal ligi kaks korda, projekti maksumus on 100 miljardit rubla (2,5 miljardit eurot).

Linnavalitsus esitles kava lisada metroovõrgustikule 70 jaama ja 150 kilomeetrit raudteed, mis tähendab metroo kasvamist 50 protsendi võrra.

Linnaplaneeringu ja ehituse eest vastutav aselinnapea Marta Husnullin ütles linnavalitsuse koosolekul, et «selles riigis ei ole keegi kunagi metroosüsteemi nii suureks ehitanud, isegi mitte nõukogude ajal».

1935. aastal avatud Moskva metroo on kuulus oma uhkete nõukogude ajast pärit mosaiikide ja platvormide kohal rippuvate lühtrite poolest. Praegu on selles 185 jaama ja 305,5 kilomeetrit raudteed.

Kuigi Stalini-aegsed kaunistused vajaksid restaureerimist, on süsteem üldiselt tõhus ja odav. Üks pilet maksab 28 rubla (72 eurosenti) ja tipptunnil käivad rongid isegi iga poole minuti järel.

Maapealne ühistransport on suuresti unarusse jäetud ning seetõttu kasutab üha rohkem inimesi metrood, mis teenindab tööpäevadel üheksat miljonit reisijat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles