Advokaat: Pussy Rioti tegutsemises viiteid huligaansusele pole

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Rioti liige Jekaterina Smutsevitš
Pussy Rioti liige Jekaterina Smutsevitš Foto: SCANPIX

Punkansambli Pussy Rioti ühe liikme advokaadi Violetta Volkova kinnitusel ei leidnud eksperdid neiude tegutsemises Lunastaja Kristuse katedraalis märke kriminaalkuriteost. 

«Pussy Rioti kohtuasi – ekspertiis ei tuvastanud isikute tegutsemise ajendina Lunastaja Kristuse katedraalis vihkamist ja vaenu. Seega leidis kinnitust mittevastavus kriminaalseadustiku paragrahvile 23,» säutsus Jekaterina Samutsevitši advokaat Twitteris, vahendas RIA Novosti.

Punkansambli kolme liiget süüdistatakse paragrahvi 23 punkt 2 järgi, mis puudutab huligaansust. Süüdimõistmisel saab määrata maksimaalselt seitsmeaastase vangistuse.

Volkova täpsustas, et eksperdid vaatasid üle laulutekstid ja neiude käitumise katedraalis. Tüdrukute käitumises leidsid osalist kinnitust tundemärgid, mis viitavad kriminaalse asemel administratiivsele õigusrikkumisele, lisas advokaat.

Viis naistebändi liiget ronisid 21. veebruaril Moskvas Lunastaja Kristuse kirikus altarile ning esitasid laulu, mida nad ise nimetasid punkpalvuseks. Laulus kutsutakse Neitsi Maarjat ajama presidendiks valitud Vladimir Putin minema ning hakkama feministiks.

Videoklipp esitusest jõudis internetti ja tekitas laialdast vastukaja.

Politseinikud pidasid neiud kinni märtsi alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles