Nord Streami keskkonnaraport tuuakse rahva ette

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läänemere-äärsed riigid.
Läänemere-äärsed riigid. Foto: Wikipedia.org

Läänemere riikide kodanikud, organisatsioonid ja muud huvigrupid saavad järgmisel kuul kommenteerida merepõhja gaasitoru paigaldada plaaniva Nord Streami keskkonnamõjude raportit, mida tänasel regionaalsel nõupidamisel peeti piisavalt põhjalikuks.


Helsining Sanomat

kirjutab, et nende riikide kohta, mida gaasijuhe tulevikus läbima peaks, esitatakse eraldi raportid, samas kui rahvusvaheline raport puudutab kõiki regiooni maid. Nord Streami trass läbib plaanide kohaselt Venemaad, Soomet, Rootsit, Taanit ja Saksamaad.

Keskkonnamõjude uuringule seisukohtade kogumine algab samaaegselt kõigis Läänemere rannikuriikides. Hindamisele tuleb nii konsortsiumi raportis sisalduvate andmete kvaliteet kui ka nende põhjal tehtavate järelduste paikapidavus. Seni on hinnatud vaid selle materjali tehnilist piisavust.

Nord Stream teatas täna, et piiriülene keskkonnaraport saab avaldamisküpseks juba märtsis, kui sellele on lisatud lõplikud kommentaarid ja märkused. Läänemeremaade esindajad nõustusid sellega Kopenhaagenis toimunud kohtumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles