Rootsi kaasab sääskede vastasesse võitlusse helikopterid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sääsehammustus.
Sääsehammustus. Foto: Toomas Huik / Postimees

Rootsis on sääseprobleem paiguti nii laiaks paisunud, et vereimejatega võitlemiseks on vaja helikoptereid.

Rootsi valitsus langetas otsuse kasutada Dali jõe alamjooksul, kus sääskedega kõige enam probleeme on, helikopteritelt tapvate ainete pritsimist, kirjutab Aftonbladet.

«Sealsete elanike jaoks on sääsed vaenlane number üks, sest neid vereimejaid on massiliselt. Suved on kohalikele sääskede tõttu rasked,» sõnas Rootsi keskkonnaminister Lena Ek.

Viimastel aastatel on Dali jõe piirkondades olnud nii palju sääski, et inimesed ei saa väljas olla.

Keskkonnaministeerium plaanib sel suvel teha helikopteritelt pritsimist 9000 hektari suurusel alal. Eesmärgiks on hävitada eelkõige sääskede vastsed.

Valitsus asus sääseprobleemile lahendust otsima seetõttu, et kõige enam leidub sääski looduskaitsealadel ning looduskaunites paikades, kus puhkamas käiakse.

Maakonnad peavad jõudma kokkuleppele, millal sääskede hävitamisega algust tehakse.

«Teada on, et sääskedel võib tekkida hävitavate ainete suhtes immuunsus. Seega tuleb tegutseda kohe,» selgitas keskkonnaminister.

Valitsus loodab, et sääskede poolt piinatud alad leiavad üheskoos probleemile lõpliku lahenduse.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles