Roomas avaldas meelt umbes 700 000 inimest

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rooma tänavatel avaldas meelt hinnanguliselt 700 000 inimest.
Rooma tänavatel avaldas meelt hinnanguliselt 700 000 inimest. Foto: Reuters / Scanpix

Itaalia suurima ametiühingu tuhanded streikivad töölised marssisid täna Rooma tänavail, protestides peaminister Silvio Berlusconi majanduspoliitika vastu, mille eesmärk on süveneva majanduskriisiga toime tulla.

Samal ajal kogunesid Rooma kaheks päevaks G7 rahandusministrid, et arutada ülemaailmset majanduskriisi.

«Kas (Berlusconi) ei öelnud mitte, et kriis Itaaliat ei taba,» karjus üks ametiühingu liige, kes esines Piazza San Giovannile kogunenud streikijatele.

Korraldajate sõnul osales kaheksatunnises protestis 700 000 inimest, kelle seas olid nii streikijad kui ka poolehoidjad. Streiki juhtisid metallitööstuse ja avaliku sektori töötajad, kes nõudsid paremaid töölepinguid ja kriisis kannatanute aitamiseks rikastele kehtestatud maksude tõstmist.

«Kui inimestel on kehvad töölepingud ja nad jäävad tööst ilma, siis kuidas sa majandust üles ehitad? See on suur pettus,» ütles ametiühingu liige Silvio Marconi.

Itaalia paremtsentristlik valitsus kritiseeris ametiühinguid selle eest, et korraldasid streigi ajal, mil majandus on haavatavas seisus.

Reedel avaldatud andmete kohaselt oli Itaalias eelmise aasta viimases kvartalis kõige järsem majanduslangus alates 1980. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles