Colombia vasaksissid tapsid eri rünnakutes kaheksa inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FARCi terrorirünnakus 14. aprillil hukkus 4 ja sai viga 15 inimest.
FARCi terrorirünnakus 14. aprillil hukkus 4 ja sai viga 15 inimest. Foto: SCANPIX

Colombia vasakpoolse sissirühmituse FARC võitlejad tapsid reedel tulevahetuses viis sõdurit ning eraldi rünnak politseijaoskonnale nõudis kolme tsiviilelaniku elu, teatas armee.

Lahingud käisid riigi edelaosas Cauca ja Valle del Cauca departemangudes ning neis hukkus üks seersant ja neli sõdurit, ütles eriüksuse Apollo komandör Jorge Humberton Jerez raadiojaamale Caracol.

Caqueta osariigis Puerto Rico linnas ei õnnestunud sissidel politseinikke tappa, kui nad hoonesse lõhkeained heitsid, kuid plahvatuses said surma lähedalviibinud ema, isa ja nende imik, ütles üks ametnik.

Üks lõhkelaenguid tabas perekonna maja, mis kokku varises, ütles Caqueta politseiülem Carlos Vargas.

«Lõhkelaeng tabas elumaja, kohapeal said surma naine ja vähem kui aastane laps. Pereisa sai üliraskelt vigastada ja suri veidi hiljem,» kirjeldas Vargas.

Colombia Revolutsiooniliste Relvajõudude (FARC) liider Timoleon Jimenez eitas sel kuul, et kavandatavad kõnelused valitsusega viitavad sellele, et sissid kavatsevad varsti alla anda.

Jimenezi sõnul tuleb kõnelustel arutada lõhet vaeste ja rikaste vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles