Strauss-Kahn kahtlustab seksiskandaali põhjustamises poliitilisi rivaale

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine IMFi juht Dominique Strauss-Kahn
Endine IMFi juht Dominique Strauss-Kahn Foto: SCANPIX

IMFi endine juht Dominique Strauss-Kahn usub, et tema pürgimise Prantsusmaa presidendiks nurjasid «poliitilised vastased», kes tagasid selle, et avalikkus saaks teada tema mullusest seksuaalvahekorrast New Yorgi hotellikoristajaga.

Strauss-Kahn rääkis intervjuus Briti ajalehele The Guardian esimest korda avalikult mullu mais New Yorgi Sofiteli hotellis toimunud sündmustest, mis tegid lõpu tema poliitilistele ambitsioonidele.

Strauss-Kahn ütles, et seksiskandaali taga olid tema poliitilised rivaalid. Endine IMFi juht on veendunud, et just tema vastased veensid koristaja Nafissatou Diallot pöörduma politseisse vägistamissüüdistusega, et muuta eraviisiline intsident avalikuks skandaaliks.

Strauss-Kahn (63) väidab, et Prantsuse luureteenistus asus teda jälgima mitu nädalat enne tema vahistamist. Ta süüdistab president Nicolas Sarkozyga seotud agente tema telefonikõnede pealtkuulamises.

Enne skandaali puhkemist oli Strauss-Kahn Prantsuse sotsialistide arvatav kandidaat tänavustel presidendivalimistel. Ta pidi ametlikult teatama oma kandidatuurist 15. juunil. Arreteerimise järel pidi ta plaanist aga loobuma, samuti astus ta tagasi IMFi tegevdirektori kohalt.

USA prokurörid loobusid augustis tema vastu esitatud süüdistustest, sest seadsid kahtluse alla Diallo tunnistuse usaldusväärsuse. Diallo nõuab juhtunu pärast Strauss-Kahnilt aga tsiviilkohtus valuraha, see kohtuasi on praegu pooleli.

Ühtlasi on Strauss-Kahn kodumaal uurimise all seoses prostitutsiooniskandaaliga Lille’i linnas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles