USA salateenistus muutis seksiskandaali järel käitumisjuhendit

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA salateenistuse agendid president Barack Obama ümber.
USA salateenistuse agendid president Barack Obama ümber. Foto: SCANPIX

USA salateenistus, mis sattus sel kuul Colombias ulatusliku prostitutsiooniskandaali keskmesse, kehtestas agentidele uue käitumisjuhendi. Muu hulgas ei tohi nad enam külastada «halva kuulsusega asutusi» ega välismaalasi oma hotellitubadesse tuua.

Uued reeglid, mis jõustusid kohe, keelavad presidenti saatvatel agentidel tarbida alkoholi kümne tunni jooksul enne tööpostile asumist, samuti hakkab visiitidel kaasas käima ülevaataja, vahendas AFP.

Reeglid jõustati kaks nädalat pärast seda, kui üle 20 USA salateenistuse agendi ja sõjaväelase saadeti minema Cartagena linnast Colombias, kus nad valmistasid ette turvameetmeid president Barack Obama visiidiks.

Süüdistuse kohaselt jõid nad linnas ohtralt, külastasid stripiklubi ja palkasid prostituute, muu hulgas tõid neid oma hotellitubadesse.

Kaheksa agenti on nüüdseks salateenistustest lahti lastud ja veel ühe töötaja julgeolekuluba on alaliselt tühistatud. Kolme töötaja puhul ei ole leitud tõendeid suurematest rikkumistest, ülejäänute puhul juurdlus veel kestab.

Skandaal sai alguse, kui üks agent keeldus Cartagenas väidetavalt maksmast seksitöötajale nii suurt summat, kui too nõudis.

Sel nädalal ilmnes, et ka mullu El Salvadoris maksid agendid Obama visiidi eel ühes stripiklubis seksi eest ja viisid prostituute oma hotellitubadesse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles