Taanis võeti vahi alla kolm terrorismis kahtlustatud meest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani politseinikud eile Kopenhaageni äärelinnas Herlevis sisenemas kortermajja.
Taani politseinikud eile Kopenhaageni äärelinnas Herlevis sisenemas kortermajja. Foto: SCANPIX

Taani pealinnas Kopenhaagenis kinni peetud kolmele mehele, keda kahtlustati terrorirünnakute kavandamises, esitati relvade ebaseadusliku omamise süüdistus ning nad võeti täna ka vahi alla, teatas politsei.

Kopenhaageni politseiametnik Kristian Aaskov ütles AFP-le, et kolmik saadeti 26 päevaks tagasi eeluurimisvanglasse, kus neil tuleb 12 päeva veeta ka üksikkambris.

Aaskov keeldus täiendavaid üksikasju lisamast, ent Taani meedia kohaselt on prokurörid loobunud terroristliku rünnaku kavandamise süüdistusest.

Taani julgeoleku- ja luureteenistus PET teatas eile, et Kopenhaagenis korraldatud reidi käigus peeti kinni 22-aastane Jordaania ja 23-aastane Türgi päritolu mees, kes mõlemad elavad Taanis seaduslikult, samuti peeti kinni Taani kodanik, kes elab alaliselt Egiptuses.

«(Neid) kahtlustati automaatrelvade ja laskemoona ebaseaduslikus omamises ning samuti terrorirünnaku korraldamises,» märkis PET avalduses, ent ei täpsustanud väidetavalt kavandamisel olnud rünnaku üksikasju.

Hetkel on Taanis kohtupingis veel neli inimest, keda süüdistatakse terrorirünnakute katses. Kohtualuseid peetakse vastutavaks veresauna kavandamises Taani päevalehe toimetuses, mis esimesena avaldas 2005. aastal prohvet Muhamedi vastuolulised pilapildid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles