Londoni kortermajade katustele paigutatakse olümpiaks raketid

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti kaitseministeerium plaanib Londoni kortermajade katustele paigutada maa-õhk-tüüpi rakette, et ära hoida võimalikke õhurünnakuid olümpiamängude ajal.

Olümpiapargi lähedal asuva Bow Quarteri kortermajade kompleksi elanikud avastasid ühel päeval enda suureks üllatuseks teatise, milles Briti sõjavägi andis märku, et seab tornelamu otsa üles raketipatarei, vahendas Reuters.

«Ei olnud mingit konsulteerimist, keegi ei koputanud uksele,» ütles 28-aastane ajakirjanik Brian Whelan. «Lihtsalt ärkad ühel hommikul üles ja on infoleht, milles teatatakse, et katusele pannakse raketid. Ma ei suuda ette kujutada asjaolusid, mis nõuaks rakettide tulistamist tiheda inimasustusega ala kohal.»

Kaitseministeeriumi sõnul on Bow Quarter üks mitmest pealinna hoonest, mille otsa armee kaalub rakettide paigutamist. Tegemist on esimese korraga pärast Teist maailmasõda, kui Londonis on selliseid rakette keset elamurajoone toodud.

Kaitseminister Philip Hammond teatas plaanist mullu novembris, öeldes, et London järgib varasemate olümpiamängude eeskuju. Näiteks nelja aasta eest Pekingis asusid õhutõrjeraketid kilomeetri kaugusel olümpiastaadionist.

Teatises kortermaja elanikele põhjendab kaitseministeerium, et hoone valiti välja, sest sealt avaneb suurepärane vaade ümberkaudsele alale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles