USA pastor põletas taas koraane

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Florida pastor Terry Jones 2011. aastal Michigani osariigis.
Florida pastor Terry Jones 2011. aastal Michigani osariigis. Foto: SCANPIX

Vastuoluline USA pastor Terry Jones põletas taas mitu koraani ja prohvet Muhamedi kujutise, et protesteerida ühe kristlasest vaimuliku vangistamise vastu Iraanis, teatas täna ajaleht The Gainesville Sun.

Leht kirjutas, et Jones ja veel üks pastor, kes korraldasid protestiürituse eile Floridas Gainesville'is oma kiriku ees, nõudsid kristlasest pastori Youcef Nadarkhani vabastamist Iraani vanglast. Jonesi sõnul ähvardab Nadarkhanit hukkamine.

Gainesville Sun märkis, et USA kaitseministeerium oli kutsunud Jonesi oma kavatsusest loobuma, avaldades kartust, et Ühendriikide sõdurid Afganistanis ja mujal satuvad selle teo tõttu suuremasse ohtu.

2011. aasta märtsis põletas Jonesi abi pastor Wayne Sapp ühe koraani ning video sellest pandi ka internetti. Koraanipõletamisele järgnesid Afganistanis vägivaldsed rahutused, mis nõudsid vähemalt 12 inimese elu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles