Hispaanias protestisid tuhanded inimesed eelarvekärbete vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelarvekärbete vastane meeleaavaldus Hispaanias.
Eelarvekärbete vastane meeleaavaldus Hispaanias. Foto: SCANPIX

Hispaania pealinnas Madridis trotsisid kümned tuhanded inimesed vihma, protesteerides valitsuse kava vastu vähendada kulutusi haridusele ja tervishoiule.

«Kärped tervishoius ja hariduses on meie, töölisklassi jaoks viimane piisk,» ütles 60-aastane ametnik Domingo Zamora. «Nad (valitsus – toim.) suruvad meid lämbumispunktini,» ütles teine meeleavaldaja, samuti 60-aastane Pilar Logales.

Hispaania valitsus kiitis 20. aprillil heaks reformi, mis jätab pensionärid ilma tasuta tervishoiust ning kehtestab üliõpilastele kõrgema õppemaksu. Meetmete eesmärgiks on hoida aastas kokku täiendavalt 10 miljardit eurot.

Madrid on lubanud vähendada eelarvepuudujääki sel aastal 5,3 protsendini sisemajanduse koguproduktist (SKP). Mullu oli see näitaja 8,5 protsenti. Töötuse määr oli selle aasta esimeses kvartalis 24 protsenti, mis on kõrgeim tase alates 1996. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles