Ukraina prokuratuur: Tõmošenko sinikad pole peksu tulemus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko väitel peksid teda vangivalvurid, kes teda sunniviisiliselt vanglast haiglasse viia üritasid.
Julia Tõmošenko väitel peksid teda vangivalvurid, kes teda sunniviisiliselt vanglast haiglasse viia üritasid. Foto: SCANPIX

Ukraina prokuratuur teatas täna, et vangistatud ekspeaministri Julia Tõmošenko sinikad pole peksmise tulemus, vahendas BBC.

«Nende sinikate mehhanism ja lokalisatsioon räägivad sellest, et need tekkisid surumisel kõva tömbi eseme vastu või kokkupõrkel selliste esemetega. Ent mitte kuidagi löömisel rusikaga kõhtu, nagu ta (Tõmošenko) räägib. Samuti võisid need tekkida vähese füüsilise jõu kasutamise tulemusena,» ütles peaprokuratuuri järelevalveameti ülem Vadim Goran ajakirjanikele.

Tema sõnul ei leidnud kontrolli käigus kinnitust ükski lubamatu kohtlemise fakt, mida ekspeaminister oli kirjeldanud.

Päevalehe Ukrainska Pravda hinnangul, mis avaldas eelmise nädala lõpul Tõmošenko vigastusi kujutavad fotod, kinnitasid ülesvõtted ekspeaministri väidet, et 20. aprillil peksid teda vangivalvurid, kes teda sunniviisiliselt vanglast haiglasse viia üritasid.

Protestiks alustas naispoliitik näljastreiki, aatekaaslased teatasid eile tema tervise halvenemisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles