Purjus britid said pingviini varastamise eest rahatrahvi

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kääbuspingviin Dirk, kelle kaks purjus britti Queenslandis varastasid.
Kääbuspingviin Dirk, kelle kaks purjus britti Queenslandis varastasid. Foto: SCANPIX

Purjus peaga Austraalia lõbustuspargist pingviini varastanud kaks waleslast pääsesid täna kohtus rahatrahviga.

Endine Briti merejalaväelane Rhys Owen Jones (21) ja tema müüriladujast sõber Keri Mules (20) murdsid aprillis sisse Queenslandi osariigis asuvasse Sea Worldi ning ujusid seal koos delfiinidega, olles varem ära joonud suurel hulgal viina, vahendas AFP.

Seejärel otsustasid Austraalias töö ja puhkuse viisaga viibinud mehed lõbustuspargist Dirki-nimelise kääbuspingviini varastada. Süüaluste advokaat Bill Potts, kes kandis kohtus pingviini kujutavat lipsu, rääkis, et tema kliendid ei soovinud halba.

Tema sõnul üritasid mehed järgmisel päeval pohmellis ärgates ja pingviini oma toast avastades tolle eest hoolitseda, toites teda leivaga ja pannes ta duši alla.

«Ebakompetentsetena andsid nad endast parima, et pingviini eest hoolitseda,» sõnas Potts.

Väsinud, kuid muidu terve Dirk leiti päev pärast vargust ühest lähedal asuvast veekogust, kuhu Jones ja Mules ta vabaks olid lasknud. Linnule tulid järgi Sea Worldi töötajad.

Potts ütles, et mehed kahetsevad oma tegu ja tunnevad äärmist piinlikkust rahvusvahelise tähelepanu pärast, mis nende vahejuhtum on meedias saanud.

Kohtunik Brian Kucks karistas kumbagi meest 1000 Austraalia dollari (788 eurot) suuruse trahviga ja lisas, et neil läks õnneks, et nad purjus peaga jääkaru puuri ei kukkunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles