Poola palus jalgpalli EMi mitte boikoteerida

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko väitel peksid teda vangivalvurid, kes teda sunniviisiliselt vanglast haiglasse viia üritasid.
Julia Tõmošenko väitel peksid teda vangivalvurid, kes teda sunniviisiliselt vanglast haiglasse viia üritasid. Foto: SCANPIX

Poola välisministeerium pöördus eile kõigi Euroopa poliitikute poole palvega mitte boikoteerida sel suvel Poolas ja Ukrainas toimuvat jalgpalli EMi.

Välisministeeriumi esinda Marcin Bosacki ütles Poola raadio kodulehe vahendusel ajakirjanikele, et spordi suursündmust ei tohiks mingilgi moel siduda vangistatud Ukraina endise peaministri Julia Tõmošenko ümber kujunenud olukorraga.

Mitmed Euroopa Liidu esindajad ja poliitikud on märkinud, et võivad jalgpalli EMi boikoteerida, kui Tõmošenkot vanglast ei vabastata.

Möödunud nädalal teatas Euroopa Komisjoni presidendi José Manuel Barroso esindaja, et Barrosol pole kavas sõita Ukrainasse ega osaleda seal toimuvatel üritustel. Sama on teinud ka justiitsvolinik Viviane Reding.

Läinud nädalal teatas ka Saksamaa liidukantsler Angela Merkel, et kaalub EMi poliitilist boikotti, kui Tõmošenkot ei vabastata.

Ukraina välisministeerium on süüdistanud ELi liidreid võltsis manipuleerimises ning leidnud, et sel moel avaldavad nad lugupidamatust spordi vastu.

Ka on Austria, Tšehhi, Saksamaa, Itaalia, Sloveenia ja Eesti riigipead väljendanud muret opositsioonipoliitikute kohtlemise pärast Ukrainas ning teatanud, et jäävad kõrvale järgmisel nädalal Ukrainas Jaltas toimuvast Kesk- ja Ida-Euroopa riikide tippkohtumiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles