Lõuna-Sudaan lubas ÜRO hoiatust pühalikult kuulda võtta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO Julgeolekunõukogu istungitesaal
ÜRO Julgeolekunõukogu istungitesaal Foto: SCANPIX

Lõuna-Sudaan lubas kolmapäeval «pühalikult kinni pidada» ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioonist, mis nõuab vaenutegevuse lõpetamist naaberriigi Sudaaniga.

Sudaani suursaadik ÜROs ütles, et rahu saab kahe riigi vahel tekkida vaid siis, kui Lõuna-Sudaan lõpetab Sudaanis tegutsevate mässuliste toetamise.

Lõuna-Sudaani valitsusasjade minister Deng Alor Kuol lubas ametlikult kinni pidada nõukogu resolutsioonist, mis andis riikidele 48 tundi lahingutegevuse lõpetamiseks ja hoiatas võimalike sanktsioonide eest, kui Hartum ja Juba ei võta neid kuulda.

Minister palus ÜROd kiiresti võimaldada humanitaarabi tsiviilelanikele, kes on jäänud Sudaani lennukite pideva pommitamise ja maavägede piiriüleste reidide piirkonda.

Nõukogu kiitis varem päeval ühehäälselt heaks resolutsiooni, mis nõuab ka, et naaberriigid alustaksid kahe nädala jooksul läbirääkimisi. Resolutsioonile eelnesid nädalaid kestnud kokkupõrked piirialadel, mis on tekitanud kartuse, et Hartum ja Juba võivad piiri- ja naftatüli tõttu täieulatuslikku sõda alustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles